Якби вибори відбулися в середині серпня, у Харківській області за Партію регіонів проголосував би 31% опитаних, за об'єднану опозицію "Батьківщина" - 18%, за Комуністичну партію України - 7%, за партію "УДАР" - 6%. Ще 15% респондентів заявили, що взагалі не збираються йти на вибори. Такі результати соціологічного опитування, проведеного з 10 по 15 серпня Фондом "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова. Про це розповіла в Харкові директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

Згідно з опитуванням, рейтинги в масштабі України такі: за Партію регіонів готові проголосувати 28,1% серед тих, хто має намір прийти на вибори, причому порівняно з червнем рейтинг політичної сили збільшився на 0,5% (з 27,6%). За "Батьківщину" готові проголосувати 25,6% респондентів - стільки ж, скільки і в червні. За партію "УДАР" готові віддати голоси 11,5% опитаних, рейтинг цієї політичної сили зріс порівняно з червнем (тоді було 9,7%). За Комуністичну партію готові проголосувати 8,2% виборців, і її рейтинг виріс порівняно з червнем на 1,1%. Партія Наталії Королевської "Україна - вперед!" втратила майже 0,6% - її рейтинг знизився в порівнянні з червнем із 4,6% до 4%. У той же час ВО "Свобода" набрало з червня 0,7% (з 3,1% до 3,8%). Решта партій набирають менше 1%. Згідно з дослідженням, за іншу партію проголосували б 1,5% респондентів, не визначилися з вибором 14,4%.

Абсолютна більшість респондентів (62,5%) відповіли, що включення до партійних списків відомих спортсменів і діячів мистецтва ніяк не вплине на їх вибір.

Бекешкіна зазначила, що найвищий рейтинг довіри зараз у Віталія Кличка, проте рейтинг довіри і виборчий рейтинг - це різні речі, кандидат із високим рейтингом довіри не обов'язково отримує найбільшу підтримку виборців.

Усього було опитано 2009 респондентів у 132 населених пунктах у всіх регіонах України, похибка становить 2,3%.