Голова Харківської обласної організації ВО "Свобода" Ігор Швайка спонсорує партію за рахунок членських внесків та залучених коштів. Про це він 7 вересня розповів "SQ" у відповідь на прохання прояснити ситуацію з його декларацією про доходи за 2011 р. У декларації Швайка не вказав жодної копійки зароблених доходів. Водночас, як повідомив інтернет-виданню "Forbes" прес-секретар ВО "Свобода" Юрій Сиротюк, Швайка є одним із 200 членів економічної ради ВО "Свобода", які регулярно спонсорують партію.

За словами Швайки, у 2009 і 2010 рр. він задекларував, відповідно, 400 тис.грн. і 500 тис.грн., зароблених адвокатською діяльністю. У 2011 р. він займався виключно політичною діяльністю і грошей не заробляв. "Я" проїдаю "зароблені тоді гроші", - заявив Швайка. Він підтвердив інформацію про те, що входить до економічної ради партії. За словами Швайки, він спонсорує партію за рахунок залучених коштів та внесків членів партії, які займаються бізнесом. "Я відповідаю за фінансування Харківської обласної партійної організації. Її бюджет становить 25-40 тис.грн. на місяць", - розповів Швайка.

 

Довідка "SQ". Швайка включений у виборчий список "Свободи" на майбутніх 28 жовтня парламентських виборах під 8-м номером.