Харківська обласна організація (ХОО) партії "Батьківщина" 7 вересня проводить на пл.Свободи в Харкові акцію протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та пенсійного віку. За словами організаторів акції, в ній беруть участь більше 500 осіб., за словами правоохоронців - близько 250.

Учасники акції тримають в руках плакати "Податковий кодекс - кат малого та середнього бізнесу", "Янукович не дасть дожити до пенсії", "Своє життя Янукович покращив, а наше - погіршив", "Стоп комунальному та газовому свавіллю!", "На кладовище раніше , ніж на пенсію", "Імпічмент брехуну!", "Азаровські субсидії - подачка народу!".

За словами заступника голови ХОО ВО "Батьківщина" Валерія Дудка, це всеукраїнська акція. "У нас три основні вимоги. Перше: не перешкоджати реєстрації осередків ВО "Батьківщина" в областях. Друге: встановити мораторій на підвищення комунальних платежів доти, доки не буде підвищений рівень зарплат. І третє - припинити підвищувати ціну на газ для населення. Підвищення ціни на газ для населення на 200% - це злочин", - заявив В.Дудко.

Довідка "SQ". Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) з 1 серпня 2010 р. підвищила граничну ціну на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики на 50%. Про це йдеться в постанові НКРЕ № 813 від 13 липня 2010 р. З 1 серпня граничний рівень ціни на газ для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення, зросте з 872,78 грн. до 1309,2 грн. за 1 тис.куб.м (з урахуванням ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і розподіл газу).

Також НКРЕ з 1 серпня підвищила на 50% відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутністю в абонента лічильника. Як заявив 27 серпня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, вартість послуг теплопостачання зросте орієнтовно на 25-28%. За його словами, вже проведені попередні розрахунки нових тарифів всіма підприємствами, які забезпечують теплопостачання домоволодінь, квартир та організацій області.