Агитационная реклама, которая появилась в Харькове, нарушает избирательное законодательство - председатель Харьковского облизбиркома Агітаційна реклама політичних діячів і політичних сил, яка вже з'явилася на вулицях Харкова, порушує виборче законодавство. Про це 7 вересня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Микола Селезньов.

За словами голови облвиборчкому, за новим законом про місцеві вибори, починати агітацію кандидати в депутати або на посаду сільських, селищних або міських голів можуть на другий день після їх реєстрації (раніше можна було в день реєстрації). А на сьогодні суб'єктів виборчого процесу у вигляді політпартій чи інших суб'єктів - ні.

"Я вважаю, що реклама, яка зараз висить на вулицях, - це порушення закону з боку всіх майбутніх суб'єктів виборчого процесу. Мені здається, що в новому законі про місцеві вибори розділ, який стосується проведення агітації, написаний слабо і написаний так, що дозволяє заздалегідь розмістити агітаційну рекламу і не нести за це відповідальності", - зазначив М.Селезньов.

Довідка "SQ". Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені на 31 жовтня. Виборча кампанія стартує 11 вересня.