Харківські комуністи проводять на пл.Свободи мітинг проти прийняття пенсійної реформи. Близько 50 осіб стоять навпроти Будинку рад з плакатами, на яких написано: "Соціальний захист нужденним!", "Трудящим - гідне життя" і "Ні підвищенню пенсійного віку".

Довідка "SQ". 7 липня представники Комуністичної партії України проводять акцію протесту проти прийняття пенсійної реформи в кількох великих містах України, а також у Києві. Як говориться в заяві на офіційному сайті КПУ, "ця псевдореформа неминуче призведе до зубожіння і вимирання трудового народу, до дефолту та втрати суверенітету; аргументи "реформаторів" щодо термінової необхідності прийняття саме такої редакції пенсійної реформи - це цинічні міфи, не беруть до уваги інтереси мільйонів трудящих, орієнтовані тільки на те, щоб перекласти фінансовий тягар кризи з плечей олігархів і держави на плечі простих людей".

Сьогодні о 16.00 Верховна Рада повинна почати розгляд у другому читанні законопроекту про пенсійну реформу, до якої подано більше 1 тис. поправок.