Лідер громадської організації "Оплот" Євген Жилін пояснив, чому він зняв свою кандидатуру з виборів до Верховної Ради України після офіційної реєстрації у ЦВК. У своїй заяві, що є в розпорядженні "SQ", Жилін зазначив, що право балотуватися у народні депутати "сприйняв як реальну можливість запропонувати людям свою кандидатуру нарівні з іншими, щоб вони, подивившись і оцінивши, вибрали те, що їм до душі". Але реальність, на думку Жиліна, виявилася іншою.

"Я уявляв собі вибори як чесний поєдинок на ринзі. Розраховував увійти в клітку і змагатися в рівній боротьбі з противником. Але коли двері за мною зачинилися і наші імена оголосили глядачам, з боку противника двері відкрилися - і в клітку увійшли його спаринг-партнери, тренери, а потім і судді. А в цей час по телевізору мені показали, як біля моїх товаришів і друзів стоять люди з дрючками над головами. Підійшов до свого кутка, але всі мої тренери і старші товариші кажуть: "Знімай кандидатуру, знімай!" . І ти розумієш - бою не буде, запрошення на бій з правилами бою - фікція. І ти розумієш, що таке демократія. Розумієш, що тобі дійсно дали право - право вийти з клітки живим. А могли б убити. І це теж своєрідна, але демократія", - заявив Жилін.

Екс-кандидат в народні депутати підкреслив, що "обов'язково виграє наступні вибори, а цього разу він вдячний за наданий урок, а також вдячний за те, що живий". Окрім того, Жилін додав, що "неучасть у виборах жодним чином не порушила його прагнення та бажання продовжувати громадську діяльність, якою він займався".


Довідка "SQ". Євген Жилін, який балотувався в народні депутати по 174-му виборчому округу (Ленінський і Жовтневий райони Харкова, самовисуванець), у кінці серпня відкликав свою заяву про згоду балотуватися.

Після скасування реєстрації Жиліна в цьому окрузі залишилося 9 кандидатів у депутати: Партія регіонів - народний депутат Олександр Фельдман; партія "УДАР" - водій Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Сергій Петрик; Компартія - художник-оформлювач управління Південної залізниці Ігор Луценко; ВО "Свобода" - приватний підприємець Олег Дебелий; партія "Україна майбутнього" - підприємець Віталій Мірошников; партія "Конгрес українських націоналістів" - кореспондент інтернет-видання "Справжня варта" Жанна Шевченко; самовисуванці: директор ТОВ "АВС-Аптека" Дмитро Чорний; пенсіонер Андрій Фукс; головний редактор газети "Столиця майбутнього +" Павло Тищенко.

Парламентські вибори відбудуться в Україні 28 жовтня.