Українська народна партія (УНП) підтримала кандидатуру голови Харківської обласної організації (ХОО) ВО "Батьківщина" Арсена Авакова на посаду харківського міського голови. Про це 2 жовтня після партконференції заявив "SQ" голова ХОО УНП Василь Третецький. За його словами, це зроблено для того, щоб "не розпорошувати сили і підтримати єдиного кандидата".

Як зазначив В.Третецький, він очолив список кандидатів від УНП у депутати Харківської облради, до числа кандидатів також увійшли Ніна Супруненко (екс-начальник управління культури Харківської облдержадміністрації (ХОДА) - "SQ"), Ніна Виноградська (голова обласної організації Конгресу української інтелігенції - "SQ"), голова Харківської міськорганізації УНП Олег Ніколаєнко та Олена Дюженко.

До списку кандидатів у депутати Харківської міськради від УНП увійшли Богдан Волос (екс-начальник управління охорони здоров'я ХОДА - "SQ"), Вікторія Бараненко, Людмила Шевченко (голова однієї з райорганізацій УНП), Володимир Гармаш, а також Андрій Негрій.

Довідка "SQ". Як заявив раніше В.Третецький, перед ХОО і районними організаціями УНП стоїть завдання подолати тривідсотковий бар'єр.

Чергові вибори до місцевих рад, а також вибори міських, селищних та сільських голів призначені в Україні на 31 жовтня.