Харьковская "Свобода" митинговала с требованием отставки Д. ТабачникаАктивісти Харківської облорганізації ВО "Свобода" 1 вересня біля будівлі північного корпусу Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна здійснила акцію протесту з вимогою відставки міністра освіти України Дмитра Табачника. В акції взяли участь близько 20 осіб.

Мітингувальники виступали "проти деградації української освіти і науки під керівництвом міністра Дмитра Табачника". Основні претензії мітингуючих до міністра такі: дефіцит шкільних підручників по Україні в поточному році складає 20-30%, обіцянка запровадити електронні підручники не виконана в повному обсязі, ліквідуються українські школи в Донецькій обл. (Зокрема, в Макіївці № № 3, 27,100 і в Донецьку № № 121,154), кількість годин, виділених для уроків української мови, скорочується. Крім того, на думку активістів організації, на уроках історії в школах недостатньо ретельно вивчають історію Організації українських націоналістів та Української повстанської армії і занадто багато уваги приділяють боротьбі Червоної армії з гітлерівцями.

Крім того, представники ВО "Свобода" заявили про те, що ряд нововведень законопроекту "Про вищу освіту", запропонованого Міністерством освіти, науки, молоді та спорту, призведе до негативних наслідків - подорожчання навчання у вузах, зростанню хабарництва і т.і.

Харьковская "Свобода" митинговала с требованием отставки Д. Табачника Харьковская "Свобода" митинговала с требованием отставки Д. Табачника