"Опозиції, у повноцінному розумінні цього слова, в Харківській області немає", - заявив 28 лютого журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. "Є політичні сили, які намагаються опонувати владі, але в одних це не виходить, тому що вони дуже слабкі, а інші роблять це невміло", - зазначив М.Добкін.

За його словами, якщо опозиція не згодна з тим, що відбувається, то вона повинна чітко висловлювати свою думку. "Опозиція може використовувати сесії Харківської облради для висловлення своєї точки зору. Головний опозиціонер має вийти на трибуну й опонувати, критикувати, якщо він не згоден. Адже сесія транслюється в прямому ефірі телебачення. Легше за все не прийти на сесію і придумати причину своєї відсутності", - підкреслив М.Добкін.

М.Добкін також відзначив (відповідаючи на запитання журналістів), що голова Харківської обласної організації всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Арсен Аваков не вів переговори з Партією регіонів про перемир'я. "Якщо говорити про регіональний рівень, то можу сказати, що зі мною переговори на проводилися", - зазначив губернатор.

Довідка "SQ". Сесія Харківської облради пройшла 17 лютого 2011 р. На сесії, зокрема, було заслухано звіт М.Добкіна за 2010 р. про виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку області та виконання делегованих державою повноважень. Депутат облради А.Аваков на сесії не був присутній. Свої зауваження з приводу програми соціального розвитку області на сесії висловлював депутат облради (фракція "Батьківщина") Ігор Райнін. Як заявила раніше керівник фракції партії "Батьківщина" в облраді Людмила Бєлова, фракція "Батьківщини" опозиційна, "але це конструктивна опозиція".