Зсув ґрунту стався на вул.Кременецькй квартал в Ізюмі. Про це повідомила начальник міського управління житлово-комунального господарства Ізюма Ірина Гавриленко, передала газета "Обрії Ізюмщини". За даними Гавриленко, зсув ґрунту був зафіксований у ніч з 24 на 25 жовтня в районі будинків 98-а і 98-б.

Як зазначила начальник управління, будинок 98-а - нежилий, а в будинку 98-б прописані чотири людини, яких на момент стихійного лиха не було на місці. Самі будівлі не зруйновані. На місце події виїхала бригада МНС. У будинках відключили енергопостачання, а також організували цілодобове чергування працівників водоканалу, газовиків та енергетиків. Створено комісію з техногенної безпеки, яка кожні дві години дає інформацію про ситуацію в місці зсуву ґрунту.

Як зазначила Гавриленко, 27 жовтня у складі комісії Харківської облдержадміністрації місце події відвідав гендиректор "УкрНІІтіза" (ця установа займається проблемами зсувів ґрунтів). Було відзначено, що ґрунт продовжує рухатися. "Головне те, що не постраждала дорога, на вулиці не відключили водопостачання й енергопостачання. Винесені рекомендації щодо ліквідації наслідків зсуву, заплановано укласти договір з "УкрНІІтізом" на розробку відповідного проекту. Кошти на розробку проекту будуть виділені на сесії Ізюмської міськради", - зазначила Гавриленко.

Як повідомив "SQ" помічник начальника Головного територіального управління МНС у Харківській області Ігор Лупандін, дійсно був зафіксований зсув ґрунту в районі вул.Кременецький квартал. Під час пригоди ніхто не постраждав. Зараз у цьому районі вдень чергує група співробітників МНС, щоб фіксувати зміни в ґрунті. "Місцевість, у якій стався зсув, знаходиться на схилі, ґрунт, в основному, - піщаний. Люди, які тут побудувалися, розуміли небезпеку зсуву: влаштовували тераси і різні підпірки, але ці заходи виявилися неефективними", - зазначив Лупандін.