В поезде Херсон-Харьков пять часов искали бомбуПотяг Херсон-Харків запізнився до Харкова на 4,5 години, оскільки в ньому шукали бомбу. Про це повідомив сайт "ТСН". За даними сайту, близько дев'ятої вечора на ст. "Блакитна" зійшов один з пасажирів поїзда і повідомив до чергової про замінування. На наступній станції (Високопілля) поїзд зупинили, а пасажирів (близько 700 осіб) евакуювали. Міліція і вибухотехніки перевіряли вагони до першої години ночі, але вибухівки не знайшли.

За даними "ТСН", чоловіка, який повідомив про вибухівку, відразу затримали. Чоловік був п'яним, а раніше лікувався від шизофренії. "З його слів, поруч стояв чоловік з сумкою, з якої стирчали дроти, які йшли до вибухового пристрою. Тобто це йому так здалося", - повідомив заступник начальника УМВС України на ст. "Херсон" Одеської залізниці Сергій Стрельников.
 

Довідка "SQ". Увечері 10 липня 2012 р. до міліції надійшов дзвінок про замінування електропотяга "Харків-Красноград". Електричка ще стояла на вокзалі "Харків-Пасажирський". З поїзда, з платформи і будівель Південного вокзалу евакуювали близько 250 осіб. Вибуховий пристрій не знайшли.