Справу про загибель іноземного студента під час масової бійки передано до Дзержинського районного суду Харкова. Про це 29 січня повідомили "SQ" в міліції.

Нагадаємо, масова бійка студентів із Середньої Азії сталася 4 грудня на вул. Цілиноградській. За попередніми даними, причиною бійки стала жінка - молоді люди з'ясовували, із ким вона буде зустрічатися. Побилися громадяни Туркменістану та Таджикистану, студенти двох харківських вищих навчальних закладів. Загалом у бійці брало участь 50-70 чол. У результаті 24-річний студент потрапив до лікарні швидкої допомоги у вкрай важкому стані, і лікарі не змогли врятувати його життя. Співробітники Дзержинського райвідділу міліції Харкова встановили, що потерпілого бив руками і ногами по голові 19-річний студент. Підозрюваний був затриманий. Міліція відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 Кримінального кодексу (умисні тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого).

Крім цього, Слідче управління міліції продовжує розслідування іншого кримінального провадження, яке стосується цієї масової бійки, - за ст. 296 КК України (хуліганство). У слідчому управлінні встановлюють усіх учасників бійки.