В Харькове совершено нападение на караул воинской части. Погибли один солдат и один из нападавших

У Харкові сьогодні, 22 березня, близько 4.00 скоєний напад на караул військової частини радіотехнічних військ, імовірно, для заволодіння зброєю. Про це повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області.

Напад скоїли двоє людей. У результаті 20-річний військовослужбовець загинув, окрім того, 23-річний солдат і 25-річний начальник караулу (старший лейтенант) поранені. За даними ЦГЗ, заволодіти зброєю нападникам не вдалося. Одного з них (33-річного харків'янина) караул застрелив, а другий (44-річний мешканець Харкова) затриманий. Його допитують у Дзержинському райвідділі міліції. З місця події вилучені обріз і два ножі. Слідчий відділ Дзержинського РВВС порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство, передбачає позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув'язнення).

Як повідомили в Харківському регіональному медіацентрі Міноборони, на вул.Дерев'янка, 3, де скоєний напад, знаходиться штаб військової частини А-1451 - це бригада радіотехнічних військ. Напад був скоєний на вартового, який охороняв склад ракетно-артилерійського озброєння. Часовий (солдат строкової служби) був озброєний автоматом Калашникова. Він убив одного з нападників і поранив другого. На місці події працює військова прокуратура Харківського гарнізону на чолі з військовим прокурором гарнізону Дмитром Шевченко. Слідство взяв під контроль прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. До Харкова також прибув командувач Повітряних сил Сергій Онищенко.