Харківський правозахисник Євген Соловйов 21 травня був побитий робітниками, які вирубають дерева в парку ім.Горького. Як повідомили "SQ" свідки події, конфлікт стався близько 16.20 на ділянці Лісопарку між Сокольниками та вокзалом Дитячої залізниці.

Як розповів "SQ" постраждалий правозахисник Є. Соловйов, після того як групі активістів вдалося припинити вирубку дерев у Лісопарку, робочі бригади залишили ділянку. Слідом ділянку залишили й актівісти.Через деякий час Є. Соловйов повернувся на місце вирубки, щоб перевірити, чи не ведуться там якісь роботи. Виявилося, що бригади знову взялися за вирубку. "Тоді ми разом з Юрієм Кальченком (голова ХОО "Ми - харків'яни" - "SQ") стали біля одного з дерев. До нас підійшов чоловік, який представився бригадиром на ім'я Андрій, і став вимагати, щоб ми відійшли від дерева. Я попросив його показати документи, але він відмовився. Тоді я спробував сфотографувати його, і тоді цей бригадир почав поводитися вкрай агресивно. Він збив мене з ніг, я підвівся і штовхнув його у відповідь. Тоді бригадир накинувся на мене і став бити по обличчю, до нього приєдналися ще два або три робочих ", - розповів правозахисник.

За словами Є. Соловйова, у нього розбите ліве око. Зараз правозахисник перебуває в Харківській міській лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.             Є. Соловйов відзначив, що після того як у лікарні зафіксують його травми, він подасть заяву до міліції. Сфотографувати нападника Є. Соловйову все ж таки вдалося. За словами правозахисника, один з журналістів також зафіксував подію.

Довідка "SQ" .19 травня на засіданні виконкому Харківської міськради було ухвалено рішення про будівництво нової дороги. Для цього на ділянці дороги від вулиці Сумської до вул.Новгородської (у районі вул. Білої акації) необхідно вирубати 503 дерева в парку Горького. Натомість вирубаних дерев КП "Харківзеленбуд" отримає 30,5 тис.грн. з міського бюджету на висадку нових дерев.

20 травня почалася вирубка дерев у ЦПКіВ ім.Горького для пробивання нової дороги від вулиці Сумської до пр.Леніна. Було прорубано близько 0,5 км, після чого ввечері вирубка була зупинена працівниками міліції. Міліцію викликали представники екогрупи "Печеніги".

Вранці 21 травня представники екогруппи "Печеніги" (Харків) намагалися, за їх словами, своїми тілами перекрити шлях робітникам, які вирубують ліс в парку ім.Горького.