В экс-прокурора области В.Синчука бросили гранату "Ф-1"У екс-прокурора області В.Синчука кинули гранату "Ф-1" згідно з висновками експертизи, вибуховий пристрій, який спрацював недалеко від екс-прокурора Харківської області Василя Синчука - це граната "Ф-1". Про це сьогодні, 20 квітня, розповів журналістам начальник Головного управління МВС України в Харківській області Віктор Козицький.

"На сьогодні ми не можемо сказати однозначно, що об'єктом замаху був В.Синчук. Жоден з двох інших потерпілих не виключає, що замах міг бути скоєний на них", - заявив В.Козицький. За його словами, міліція зараз працює з відеозаписами камер спостереження, на них зафіксовано кілька осіб, які могли скоїти цей злочин.

Довідка "SQ". Увечері 12 березня біля під'їзду будинку по вул. Петровського, в якому мешкає В. Синчук, пролунав вибух. Екс-прокурор і один з його знайомих (1981 р. н.) отримали травми середньої тяжкості і відразу ж звернулися до обласної клінічної лікарні на вул. Трінклера. Близько трьох годин ночі В.Синчук, після надання йому медичної допомоги, поїхав додому. Слідче управління міліції порушило кримінальну справу за ч.2 ст.15 та ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

В.Синчук керував прокуратурою Харківської області з лютого 2004 р. до 30 червня 2010 р., коли написав заяву про звільнення у зв'язку з переведенням на роботу до Генеральної прокуратури України. Останнім часом мешкає в Харкові.