В центре Харькова сгорел джип

Автомобіль "Range Rover" 2005 року випуску згорів уночі 19 жовтня на автостоянці приватної фірми "АСС Безпека" на вул. Культури, 16 у Харкові. Про це повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області.

Сигнал про пожежу надійшов до чергової частини МНС о 1.18. Пожежу помітив охоронець, він викликав рятувальників і за допомогою вогнегасника намагався загасити вогонь. Від вогню також постраждав автомобіль "Suzuki" 2009 р. в., який знаходився поруч. Пожежу загасили о 1.37.

Як повідомив "SQ" старший інспектор дізнання Дзержинського райвідділу МНС Дмитро Бондарєв, джип горів близько 10 хвилин. "Спочатку загорілася передня частина автомобіля в районі мотора. Тому ця частина джипа постраждала найбільше. Задня частина автомобіля в кращому стані. Виходячи з практики моєї роботи, машина такого класу повністю вигорає за 20 хвилин", - зазначив Д.Бондарєв. За його словами, зараз встановлюються причини спалаху, розглядаються дві версії події: технічна несправність автомобіля і підпалення. "Ця стоянка охороняється, тому якщо це було підпалення, то його було дуже складно здійснити", - підкреслив Д.Бондарєв. Він також додав, що протягом десяти днів буде проводитися експертиза, після чого буде вирішуватися питання про те, порушувати кримінальну справу чи ні.

Ще одна пожежа сталася в Ленінському районі Харкова (на вул. Докучаєва) вчора, 18 жовтня, о 14.53. У приватному будинку загорівся навіс площею 80 кв. м, упритул прибудований до будинку, й автомобіль "ВАЗ-2109", який був під навісом. Господар будинку викликав рятувальників. На місце прибули два відділення рятувальників на автоцистернах та о 15.17 загасили пожежу.