На Салтовской линии метро утром почти час не ходили поездаНа Салтівській лінії харківського метро сьогодні, 18 травня, о 6:30 зупинився рух поїздів. Відновили рух о 7:19. Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, метро не працювало "з технічних причин". Як повідомили в КП "Харківський метрополітен", після відновлення руху на Салтівській лінії на посадку подавали більше вагонів, щоб забезпечити перевезення пасажирів.

Як повідомили "SQ" у прес-службі метрополітену, рух потягів зупинився через коротке замикання в одному з потягів. Рух було зупинено на ділянці Салтівської лінії від станції "Історичний музей" до станції "Імені академіка Барабашова". Рух поїздів від "Академіка Барабашова" до "Героїв Праці" не припинявся. Зараз на місці працює комісія метрополітену.

За даними прокуратури Харківської області, подача струму в поїзд припинилася через потрапляння стороннього предмета між корпусом і струмопровідною частиною вагона.

За даними директора Департаменту транспорту і зв'язку міськради Сергія Дульфана, рух поїздів зупинили через сторонній предмет на шляхах. "На шляхах у тунелі опинилися сторонні предмети, внаслідок чого змістився струмоприймач одного з тягових вагонів. Сталося коротке замикання, і машиніст, відповідно до інструкції, знеструмив поїзд", - заявив він.

За даними С.Дульфана, надзвичайна ситуація виникла на перегоні між ст.м. "Академіка Барабашова" і "Київська". Пасажирів поїзда вивели тунелем на станцію. В цей час контактну рейку знеструмили.

Автобуси від ст.м. "Академіка Барабашова" перенаправили до ст.м. "Московський проспект". Окрім того, були подані додаткові автобуси для перевезення пасажирів від ст.м. "Академіка Барабашова" до пл. Конституції.