В Харькове задержали преступную группу, которая занималась угоном автомобилейУ Харкові затримали двох чоловіків, які займалися викраденням автомобілів. Як повідомило "SQ" інформоване джерело в міліції, вони діяли на території Харкова та Луганської області. Сьогодні стосовно цих чоловіків, 18 і 25 років, обраний запобіжний захід - арешт. Поки затримані не всі члени групи, що займалася угонами.

Заарештованих пов'язують з вісьмома фактами викрадення автомобілів і двома замахами на викрадення. Серед викрадених автомобілів - машини марок "Toyota Corolla", "Toyota Camry" та "Mitsubishi Lancer". Зловмисники викрадали автомобілі різними способами - знімали сканерами з сигналізації або вибивали скло в машині, а потім відключали сигналізацію. Крадені машини переганяли до Луганської області для продажу. Всі викрадені автомобілі знайдені.

Операція із затримання злочинців проводилася співробітниками карного розшуку Головного управління МВС України в Харківській області.

Як повідомив 16 лютого офіційний сайт облуправління міліції, затримані - безробітні мешканці м. Кремінна Луганської обл. Правоохоронці встановили, що затримані разом із ще одним 25-річним мешканцем цього ж міста з жовтня 2011 р. до лютого 2012 р. викрали не менше 11 автомобілів на території Харківської та Донецької областей.

Затримані зізналися у викраденні в Харкові автомобіля "Mitsubishi Lancer X", п'яти автомобілів "Toyota Corolla", автомобіля "Toyota Camry" і спробі викрадення автомобіля "Toyota Camry". Крім того, вони зізналися у викраденні автомобілів "Mitsubishi Lancer" і "Toyota Corolla" в Донецьку.

У ході затримання у підозрюваних вилучений їхній власний автомобіль "Subaru Impreza", який вони купили на кошти, отримані від реалізації викрадених машин, а також пристрій, необхідний щоб завести автомобіль, і пристрої для злому замків дверей та запалення.

За фактами викрадень автомобілів порушені кримінальні справи за ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі. Міліціонери шукають третього учасника злочинного угруповання, перевіряється причетність затриманих до інших злочинів.