В центре Харькова произошел очередной пожар. Горел дом на Мироносицкой Пожежа в житловому будинку на вул. Мироносицькій у Харкові сталася вночі 15 лютого. Як повідомив сайт МНС України, інформація про пожежу в чотириповерховому будинку (Мироносицька, 79) надійшла до Головного управління МНС України в Харківській області о 22.40 14 лютого. Вогонь горів у квартирі на 4-му поверсі, пошкодив перекриття, поширився на горище, охопив 200 кв. м і був згашений о 2.15 15 лютого. Під час гасіння пожежі рятувальникам довелося евакуювати 40 мешканців. Жертв немає. За медичною допомогою звернулися два мешканці (жінки 1924 і 1925 рр.н.), які були госпіталізовані.

Мешканці будинку тимчасово розміщені в приміщенні Київської райадміністрації Харкова. Причина пожежі і завданий збиток встановлюються.

Як повідомив журналістам помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, зараз відпрацьовуються дві версії виникнення пожежі. Перша - замикання електропроводки. "В одній з квартир на 4-му поверсі виявлено основне прогоріле місце, тобто саме там могла проходити проблемна проводка. Тим більше, що мешканка цієї квартири, яка є квартиронаймачем, повідомила, що напередодні пожежі почула специфічний запах, що нагадує запах горілого насіння, а пізніше виявила вогонь у витяжці. Дім цей дуже старий, електропроводка була проведена ще у 1950-і роки, і міняли її далеко не в кожній квартирі", - зазначив І.Лупандін.

Друга версія виникнення пожежі, за словами І.Лупандіна, - це людський чинник. "Як виявилося, вхід на горище цього будинку було відкрито, замок з дверей давно зірвано. На самому горищі після пожежі були знайдені пляшки, недопалки, шприци. Тобто на горищі неодноразово хтось збирався. Тому загоряння могло відбутися саме на горищі і потім поширитися на четвертий поверх", - підкреслив помічник начальника облуправління МНС.

За його словами, причина пожежі стане відома протягом десяти днів. "Хотілося б відзначити, що конструктивні елементи як будинку на Пушкінській, 3, який нещодавно горів, так і дома на Мироносицькій, 79, практично однакові: і там, і там дерев'яні покриття, дерев'яні перегородки. Тому вогонь поширюється такими спорудами дуже швидко" , - зазначив І.Лупандін.

У результаті пожежі в будинку на вул. Мироносицькій сильно постраждали три квартири і частково горище. Всього в будинку 47 квартир.

Довідка "SQ". Вночі 11 лютого в Харкові горів будинок на вул. Пушкінській. На п'ятому поверсі шестиповерхового будинку (вул. Пушкінська, 3) будівлі 1917 р., горіла квартира. Вогонь поширився на квартири 4-го, 5-го, 6-го поверхів і на горище, охопивши площу в 300 кв. м.