Міліціонери патрульної служби з обслуговування метрополітену 13 грудня близько 22.45 виявили на платформі харківської станції метро "Наукова" безхазяйний поліетиленовий пакет з двома невеликими картонними коробками. Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, на місце виявлення пакетів викликали працівників вибухотехнічної служби, експертів-криміналістів і слідчо-оперативну групу.

Огляд місця події тривав близько години, на цей час станція метрополітену була оточена і перекрита співробітниками міліції. Зі станції евакуювали 15 людей (персонал і пасажирів). Рух електропоїздів метрополітену не припинявся. Вибухотехніки підірвали пакет за допомогою заряду малої потужності. Вибухонебезпечних речовин вони не виявили. З місця події вилучені залишки поліетиленового пакета і фрагменти невідомої речовини, які спрямовані на дослідження.

В ході подальшої перевірки був встановлений власник пакета. Ним виявився 48-річний харків'янин, який займається розповсюдженням продукції косметичної фірми "Оріфлейм". Як пояснив чоловік, пакет з косметичними виробами він випадково забув на лавці в метро.