На харьковском ипподроме автомобиль врезался в толпу зрителей. Одна из пострадавших погиблаНа іподромі в Харкові автомобіль "ВАЗ" врізався у глядачів під час автомобільних перегонів "Українська метелиця". Інцидент стався вчора, 12 лютого, після 11.00. Про це 13 лютого повідомили "SQ" у центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області.

За інформацією міліції, автомобіль спочатку врізався в машину, що стояла, після чого в'їхав у глядачів, які вийшли за межі зони безпеки. Постраждали дві жінки: в однієї перелом ніг, інша отримала численні травми і впала в кому. Як стало відомо "SQ", ця жінка померла.

За даними офіційного сайту Харківської міськради, одна з постраждалих жінок померла 12 лютого під час операції, друга перебуває в реанімаційному відділенні. За словами головлікаря Харківської міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги Олени Ковальової, стан жінки важкий.

Як повідомив сайт прокуратури Харківської області з посиланням на начальника слідчого управління Артема Степанова, прокуратурою Київського району Харкові 13 лютого порушено кримінальну справу за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу за фактом службової недбалості посадовими особами громадської організації "Харківський обласний спортивно-технічний "Моторклуб "Панорама", якими не було вжито необхідних заходів для забезпечення безпеки глядачів перегонів, що призвело до загибелі однієї людини та травмування іншої. Хід досудового слідства перебуває на контролі облпрокуратури.

Фото сайта г.Харькова 057.ua

Довідка "SQ". Перегони "Українська метелиця" ведуть свою історію з 1980-х рр., однак тільки в останні кілька років змагання почали проводитися на постійній основі. У 2010 р. перегони пройшли на харківському іподромі, у 2011 р. - на "Автограді".

11-12 лютого перегони "Українська метелиця ХАДО 2012" пройшли на території харківського іподрому (пл. 1 травня). На участь у перегонах було подано більше 30 заявок. У перегонах взяли участь спортсмени з Дніпропетровська, Донецька, Києва, Кременчука, Криму, Харкова. Організатори "Української метелиці" - автомобільні клуби "Харків", "ХАДО Моторспорт", "АВЕК Моторспорт", моторклуб "Панорама" і Союз автоклубів за підтримки компанії "Zavoli".