Співробітники міліції встановили особу "телефонного" терориста, який повідомив 10 травня про замінування харківських вокзалів. Про це повідомили "SQ" у прес-службі лінійного відділення міліції на Південній залізниці.

Встановлено, що телефонував 13-річний хлопець із квартири свого друга. За попередніми даними, він діяв з хуліганських спонукань. Оскільки юнак не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності (вона настає з 14 років), то, можливо, відповідальність за його вчинок будуть нести дорослі опікуни (хлопчика виховує бабуся). Крім того, встановлено, що малолітній хуліган перебуває на обліку в спеціалізованому медичному закладі.

Довідка "SQ". Учора, 10 травня, близько 16.00 до чергової частини міського управління міліції Харкова надійшло анонімне повідомлення про мінування вокзалу. При цьому невідомий не вказав, який саме вокзал замінований. Було прийняте рішення перевірити залізничні вокзали на станції "Харків-пасажирський" та станції Основа. Під час перевірки Південного вокзалу було евакуйовано близько 250 осіб, із станції Основа - 50. При огляді території станцій вибухонебезпечних пристроїв і речовин не виявлено. Затримки руху потягів не було.