СБУ задержала преступную группировку, распространявшую в Харькове кокаин Служба безпеки України затримала міжнародне злочинне угрупування, яке займалося постачанням кокаїну з Латинської Америки до України і, зокрема, до Харкова. Про це 11 квітня повідомили "SQ" у прес-службі СБУ.

До складу угруповання входило 8 осіб, громадян Колумбії та України. Правоохоронці 7 квітня затримали в аеропорту "Бориспіль" (Київ) 34-річного мешканця Харківської області, який намагався таємно ввезти в Україну з Латинської Америки близько 1 кг кокаїну в корпусі ноутбука. У той же день правоохоронці затримали інших учасників злочинного угруповання, які відповідали за організацію міжнародного наркотрафіку, створення та функціонування мережі збуту на території Харкова, підбір та вербування кур'єрів. Розраховувалися за кокаїн з постачальниками за допомогою банківських переказів.

Можлива вартість вилученої партії - 1,5 млн. грн. (приблизна вартість 1 г кокаїну на "чорному ринку" України 150-200 дол). СБУ порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, вчинена організованою групою). Затриманим загрожує від 8-ми до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

СБУ задержала преступную группировку, распространявшую в Харькове кокаин СБУ задержала преступную группировку, распространявшую в Харькове кокаин
СБУ задержала преступную группировку, распространявшую в Харькове кокаин СБУ задержала преступную группировку, распространявшую в Харькове кокаин