На час матчів Євро-2012 до Харкова прикомандирують вертоліт (або літак) з Ніжина Чернігівської області, де розташована авіабаза. Про це 10 серпня повідомив журналістам начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністарції Володимир Россоха. За його словами, вертоліт чи літак (це ще не вирішено), буде використовуватися для ліквідації можливих надзвичайних подій і транспортування постраждалих, наприклад, у ДТП. "Авіатехніка бази в Ніжині знаходиться на чергуванні і зараз. Для Харківської, Сумської і Донецької областей призначений вертоліт, який базується в Донецьку. А на час Євро-2012 виділять спеціальний вертоліт, який базуватиметься в Харкові", - зазначив В.Россоха.

За його словами, в області працює патрульний вертоліт обласного управління лісового господарства, який використовується для спостереження за лісовими масивами. "Цей вертоліт не може гасити пожежі. На літній період укладено договір з Міноборони, за яким патрульний пост на випадок лісової пожежі створений у військовій частині в Чугуєві. Два екіпажі вертольотів пройшли навчання з гасіння пожеж, на вертоліт встановлені ємності для забору води. Так що цей вертоліт ми можемо задіяти для гасіння лісових пожеж", - зазначив В.Россоха.

Довідка "SQ". Також у рамках підготовки до Євро-2012 25 червня в Харкові були презентовані п'ять автомобілів швидкої медичної допомоги клініки "Борис" (Київ), які будуть обслуговувати "сім'ю УЄФА" і команди-учасниці Чемпіонату Європи 2012 р. з футболу. Клініка "Борис" планує відкрити в Харкові філію з відділенням швидкої допомоги, діагностичним, поліклінічним і стаціонарним відділеннями. У резерві клініки буде п'ять автомобілів швидкої допомоги, дві мотобригади і вертоліт.