В изоляторе повесился обвиняемый в педофилии купянский учитель

У Куп'янському ізоляторі тимчасового утримання вчора ввечері повісився затриманий. Цю інформації 9 жовтня підтвердили "SQ" у прокуратурі Харківської області.

Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, 8 жовтня, о 17.45, в ізоляторі тимчасового утримання скінчив життя самогубством 46-річний місцевий мешканець. Чоловік утримувався під вартою за підозрою у скоєнні тяжких злочинів. Він був доправлений до Куп'янського ізолятору на вимогу судді для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

Міліціонери намагалися надати йому першу медичну допомогу, викликали бригаду швидкої допомоги. О 18:00 медики констатували смерть чоловіка. У той же день за фактом самогубства Куп'янська міжрайонна прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Як повідомили "SQ" у прес-службі прокуратури Харківської області, чоловік був етапований до Куп'янського ізолятора тимчасового утримання 28 вересня для ознайомлення з матеріалами справи. Раніше в Харківському СІЗО він вже намагався покінчити з собою. "Незважаючи на це, працівники Куп'янського ізолятора порушили вимоги службової інструкції та не забезпечили постійний нагляд за поведінкою затриманого. Перед тим, як помістити його до окремої камери, не був проведений повний обшук затриманого. При ньому залишився шнурок, який і був використаний для здійснення самогубства", - зазначили в прокуратурі. Справа перебуває на контролі прокуратури області.

Як стало відомо "SQ" з власних джерел, повішений - учитель Куп'янської гімназії, який у вересні 2011 р. був затриманий за звинуваченням у педофілії. Раніше затриманий намагався повіситися в Харківському СІЗО за допомогою власної сорочки, але співробітники СІЗО вчасно помітили це і врятували його. До переведення до СІЗО, перебуваючи в Дергачівському ІТТ, затриманий двічі намагався вбити собі в голову металевий шуруп, використовуючи для цього Біблію, проте його врятували.

Довідка "SQ". Співробітники міліції 20 вересня 2011 р. затримали вчителя однієї зі шкіл Куп'янська (Харківська обл.), який підозрюється в розбещенні неповнолітніх. Педагога підозрювали у скоєнні злочинів за ч.3 ст.153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним шляхом стосовно малолітніх), ч.1 ст.156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, вчитель протягом 2011 р. розбещував неповнолітніх учнів, які до нього приходили, і задовольняв свою статеву пристрасть неприродним шляхом. За версією слідства, підозрюваний протягом останніх півтора років у себе вдома вступав у неприродний статевий зв'язок з неповнолітніми хлопчиками. Приблизна кількість потерпілих - близько 15 осіб. Під час інтимних стосунків підозрюваний фотографував учнів та примушував їх займатися сексом один з одним, знімаючи і це.