У Харківському національному університеті повітряних сил ім.І.Кожедуба 8 вересня отруїлися 12 курсантів. Про це 9 вересня повідомив "SQ" співробітник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Дмитро Горбунов.

Курсантам стало зле вчора після обіду, вони поскаржилися на болі в животі і головний біль, почалася блювота і діарея. З підозрою на харчове отруєння курсантів госпіталізували до військового шпиталю. Там їм поставили діагноз "харчова токсична інфекція". Сьогодні курсантам уже краще, діарея пройшла, вони можуть приймати їжу. У них взяті посіви. Поки всі курсанти ВНЗ тимчасово переведені на сухий пайок.

За словами Д.Горбунова, в день отруєння курсанти їли на обід перше і капусту з м'ясом. В університеті працюють комісія медичного департаменту Міністерства оборони України та комісія військової прокуратури. У їдальнях взяті проби продуктів, у казармах - проби повітря. Результати аналізів будуть готові в понеділок, 12 вересня, тоді, можливо, буде встановлена ​​причина отруєння.