Налоговая милиция изымает спиртное из супермаркетов "Рост"Податкова міліція проводить перевірку в харківському супермаркеті "Рост" (на вул. Клочківській). Як повідомив "SQ" директор цього супермаркету Павло Бахтінов, співробітники податкової міліції Державної податкової адміністрації в Харківській області прибули в магазин у понеділок, 6 червня, о 9.00. Вони пред'явили санкцію Червонозаводського районного суду на проведення обшуку на предмет виявлення фальсифікованої горілки "Хлібний дар", яку нібито розливали в гаражі. Податкові міліціонери заклеїли скотчем проходи до вітрин із спиртними напоями. "Після того як нам вдалося довести, що цього робити не можна, вони обклеїли скотчем вітрини", - зазначив П.Бахтінов. За його словами, податкові міліціонери знаходяться біля цих вітрин дві доби, в тому числі і вночі. Директор супермаркету повідомив, що з магазину вилучено 47 одиниць віскі, джина, текіли і коньяку, які, за словами представників податкової служби, відправлені на експертизу. П.Бахтінов підкреслив, що горілку "Хлібний дар" не вилучали.

Директор супермаркету зазначив, що ніхто з представників супермаркету не був повідомлений про рішення суду і суд проходив без їх участі. "Обурює не стільки постанова про обшук, а те, що ніякий обшук не повинен перешкоджати нашій діяльності", - зазначив П.Бахтінов.

За його словами, аналогічна ситуація зараз склалася і в інших супермаркетах "Рост".

Як повідомив "SQ" один з працівників супермаркету на вул.Клочківській, покупцям по гучному зв'язку оголошують, що незручності викликані неправомірними діями податкової міліції.

Як повідомили "SQ" в Управління податкової міліції (УПМ) ДПА у Харківській області, обшуки в харківських супермаркетах "Рост" проводяться в рамках кримінальних справ за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ст. 216 КК України (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок), порушених за матеріалами Управління податкової міліції, згідно з постановами суду Червонозаводського району Харкова.

Обшуки проводять слідчі слідчого відділу Червонозаводського райвідділу ХМУ ГУМВС України в Харківській області спільно з співробітниками УПМ ДПА в Харківській області, які включені до складу слідчо-оперативної групи. У ході проведення обшуку відібрані зразки лікеро-горілчаних виробів за підозрою в підробці марок акцизного податку, якими була обклеєна лікеро-горілчана продукція.