Из-за угрозы "телефонного террориста" в Валках  три часа не работал автовокзалДо чергової частини Валківського райвідділу міліції Харківської області 6 травня зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що на території міської автостанції закладено вибуховий пристрій. Про це повідомила "SQ" головний редактор Валківської районної газети "Сільські новини" Валентина Романенко. Правоохоронці евакуювали людей з автостанції, перекрили доступ на її територію, викликали фахівців зі знешкодження вибухових пристроїв з Харкова.

За даними В.Романенко, група вибухотехніків, яка прибула на виклик, добиралася на місце НП з великими труднощами, оскільки на автомагістралі Харків-Київ у районі Валок ведуться масштабні дорожньо-ремонтні роботи. Відчутні проблеми виникли і з пасажирськими перевезеннями - автостанція у Валках обслуговує як місцеві, так і міжміські маршрути полтавсько-київського напряму. До того ж в недільний день пасажиропотік помітно збільшений. Вибухових пристроїв ні на автостанції, ні в покинутій будівлі колишнього ресторану поряд з нею не виявили. Територію обстежили за допомогою спеціально навчених службових собак. Роботу автостанції відновили за 3 години. Як зазначила В.Романенко, мешканці Валок поставилися до події терпляче й без паніки, незважаючи на недавні терористичні акти в Дніпропетровську.

За даними Валківського районного відділення ГУ МВСУ в Харківській області, дзвінок "телефонного терориста" надійшов приблизно о 13.30. З Харкова до Валок відразу ж виїхала спецгрупа. Вибухових пристроїв виявлено не було, ніхто не постраждав.