В Харькове предотвратили покушение на лидера армянской общины. Версии правоохранителей разнятсяУ Харкові затримали двох чоловіків, які підозрюються в підготовці замаху на бізнесмена. Про це 5 жовтня повідомив журналістам начальник слідчого управління Головного управління МВС України в Харківській області Зіновій Галаван. "Затримані Гордієнко та Колесник. Справа перебуває в суді, ідеться про обрання запобіжного заходу. Вина їх доведена, на мій погляд. Ми, за згодою прокуратури, вимагаємо обрання запобіжного заходу із позбавленням волі", - зазначив Галаван.

Як повідомила журналістам прес-офіцер Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) Світлана Баркова, днями співробітники УБОЗ попередили замовний злочин стосовно Армаїса Оганесяна, голови громадської організації "Харківська міська вірменська община". Замовників і виконавців злочину затримано. Виконавці-чоловіки, раніше судимі за аналогічними статтями, були затримані в момент скоєння злочину. Його мотиви - бізнес-інтереси та расові забобони. Оганесяна хотіли побити, зброї у нападників не було. Інформація про запланований злочин надійшла до УБОЗ менше ніж за три дні до замаху. Баркова підкреслила, що прізвище Колесник до цього злочину не має ніякого відношення. За її словами, порушено кримінальну справу, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як зазначив Галаван, даних про те, що ця справа пов'язана з розстрілом підприємця-вірменина на вул.Данилевського, у міліції немає. "Там злочинець ще не встановлений. Версії є, і дуже серйозні. Вони відпрацьовуються, і ми скоро вам доповімо про певні досягнення", - повідомив начальник слідчого управління.

Довідка "SQ". Армаїс Оганесян - директор ТОВ "Будсервіс".