Милиция обнародовала видео с подозреваемым, который бросил гранату в экс-прокурора СинчукаГоловне управління МВС України в Харківській області на своєму офіційному сайті опублікувало відео з чоловіком, який підозрюється в замаху на життя колишнього прокурора Харківської області Василя Синчука. Нагадаємо, що невідомий кинув у Синчука гранату у дворі його будинку.

Також міліція назвала прикмети злочинця: на вигляд йому 25-35 років, зріст - 170-175 см, спортивної статури. Всіх, хто бачив розшукуваного або знає що-небудь про його місцезнаходження, правоохоронці просять повідомити за телефонами 700-43-04, 705-99-89, 102. За надання достовірної інформації в міліції обіцяють грошову винагороду.

Довідка "SQ". Увечері 12 березня біля під'їзду будинку по вул. Петровського, в якому мешкає Василь Синчук, пролунав вибух. Невідомий кинув у бік екс-прокурора гранату Ф-1. Синчук та один з його знайомих (1981 р. н.) отримали травми середньої тяжкості.

Слідче управління міліції порушило кримінальну справу за ч.2 ст.15 та ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

Як пізніше повідомили в прокуратурі, слідство розглядає кілька версій замаху на Синчука і двох підприємців, які були разом з ним. Одна з них - замах пов'язаний з діяльністю цих двох підприємців, які займаються будівельним та автомобільним бізнесом. Друга версія - злочин пов'язаний зі службовою діяльністю Синчука, але вона не є основною.

Синчук керував прокуратурою Харківської області з лютого 2004 р. до 30 червня 2010 р., коли написав заяву про звільнення у зв'язку з переведенням на роботу до Генеральної прокуратури України. Останнім часом мешкає в Харкові, займається бізнесом, захоплюється спортом, є власником фітнес-центру.