Машиніст поїзда харківського метрополітену 29 листопада повідомив до міліції про те, що в цей день близько 22.00 він бачив трьох чоловіків у тунелі метро. Як повідомив сайт Головного управління МВС України в Харківській області, машиніст розповів, що в тунелі між станціями "Проспект Гагаріна" і "Метробудівників ім. Г.Ващенка" троє чоловіків намагалися сховатися біля шляхів, а коли це їм не вдалося, побігли по тунелю. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Червонозаводського райвідділу міліції. На місці події був знайдений мобільний телефон "Nokia", який, як стало відомо пізніше, належить одному з порушників.

У ході оперативно-розшукових дій було затримано трьох молодих чоловіків 1985, 1986 і 1991 років народження, які зізналися в тому, що несанкціоновано проникли до тунелю. Свої дії хлопці пояснили тим, що вони захоплюються диггерством (подорожують підземними комунікаціями і тунелями метрополітену).

Зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство). Затримані знаходяться на підписці про невиїзд. Якщо їх визнають винними, їм загрожує до чотирьох років позбавлення волі.