В центре Харькова подожгли джип. Пострадал депутат горсоветаНа перехресті пр.Правди і пр.Леніна в Харкові сьогодні ввечері горів джип-позашляховик "Subaru tribeca". Як повідомив "SQ" помічник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Ігор Лупандін, інформація про подію надійшла близько 17.00. "Коли рятувальники прибули на місце, пожежа вже була згашена. За словами очевидців, двох постраждалих відвезли до лікарні на приватних автомобілях", - зазначив І.Лупандін.

За словами начальника центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області Лариси Волкової, на місці події зараз працює експертна група, проходить опитування свідків. За інформацією деяких з них, автомобіль загорівся через вибух.

За інформацією прокурора Дзержинського району Харкова Олександра Певнєва, в машині знаходився депутат Харківської міськради від партії "Сильна Україна" Анатолій Родзинський. Прокурор заявив, що в машину кинули пляшку із запальною сумішшю. А.Родзинський, що сидів на задньому сидінні, отримав опік 15% тіла. Другий постраждалий - водій, у нього обпечені руки. Обидва постраждалих доправлені до лікарні швидкої і невідкладної допомоги, вони знаходяться в реанімації.

За словами А.Певнєва, за даним фактом буде порушено кримінальну справу за статтею "Замах на вбивство".

Начальник Харківського міськуправління міліції Микола Фоменко не підтвердив, що справа буде порушена саме за цією статтею. За його словами, потрібно провести розслідування.

За інформацією джерела в правоохоронних органах, найімовірніше, замах пов'язаний з адвокатською діяльністю А.Родзинського.

На місці події працюють піротехніки, представники МВС, МНС.

Як розповіло "SQ" джерело з найближчого оточення А.Родзинського, сьогодні о 17.20 А.Родзинський вийшов після слухання з будівлі Господарського суду Харківської області (розташовується у восьмому під'їзді Держпрому, пл.Свободи, 5) і сів у автомобіль, який чекав на нього. Камери відеоспостереження, розташовані на будівлі, зафіксували, як чоловік, що стояв на вулиці, підбіг до машини, яка вже від'їжджала, розбив заднє праве скло і кинув у салон пляшку із запальною сумішшю. Вона вибухнула в салоні автомобіля.

На 22.00 А.Родзинський прийшов до тями. Його водій знаходиться в більш важкому стані, він отримав опіки обличчя та рук.

 

В центре Харькова подожгли джип. Пострадал депутат горсовета В центре Харькова подожгли джип. Пострадал депутат горсовета
В центре Харькова подожгли джип. Пострадал депутат горсовета