Верховная Рада вернула в Кабмин законопроект о пенсионной реформеВерховна Рада України повернула Кабінету міністрів законопроект про проведення пенсійної реформи. Як повідомив "УНІАН", за ухвалення відповідного рішення проголосували 257 народних депутатів.

Як повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин, уряд звернувся до парламенту з листом для відкликання свого законопроекту "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи України". Таким чином, парламент задовольнив прохання уряду.

Довідка "SQ". 20 травня перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага заявив, що уряд найближчим часом подасть до Верховної Ради узгоджені зміни до законопроекту про пенсійну реформу, однак конкретних термінів не назвав.

Як раніше заявив віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко, уряд України має намір проводити пенсійну реформу "м'яко і поступово". "Ми не торкаємося тих пенсіонерів, яким пенсії вже призначені. І ці пенсіонери ніякого зменшення виплат не відчують. Я вважаю, що пенсійна реформа повинна також відновити соціальну справедливість. Ми запропонували цілу низку заходів, насамперед, це обмеження за максимальними пенсіями, чого раніше у нас не було", - запевнив віце-прем'єр. За його словами, проведення пенсійної реформи в Україні дозволить поступово зменшити дефіцит Пенсійного фонду. "А це значить, що ми будемо мати гарантії з виплати пенсій. Друге - ми зможемо повернутися до теми підвищення пенсій для найбільш соціально незахищених пенсіонерів", - підкреслив С.Тігіпко. Він також нагадав, що другий рівень пенсійної системи може бути введений з 1 січня 2013 р.