Украина с 15 мая на два месяца введет режим "открытого неба" - вице-премьер Б. Колесников

"Україна на період з 15 травня до 15 липня, тобто на два місяці, введе режим "відкритого неба", - заявив віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков. Про це повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"З 15 травня до 15 липня небо буде відкрите для всіх авіакомпаній, які існують і мають відповідну ліцензію. Крім того, ми закінчуємо переговори з одним з найбільших "лоу-костерів", і я думаю, що нам вдасться домогтися дешевих польотів ще до початку Євро-2012", - зазначив віце-прем'єр.

Довідка "SQ". Принцип "відкритого неба" передбачає зняття країнами обмежень за кількістю маршрутів і авіакомпаній на рейсах між країнами. Україна вже кілька років намагається долучитися до угоди про "відкрите небо" з Євросоюзом. Переговори почалися чотири роки тому і проходять складно. Спочатку в Кабміні прогнозували, що Україна приєднається до єдиного європейського повітряного простору у 2011 р. У Єврокомісії це підтверджували. Потім терміни були зрушені на 2011-2012 рр., а Б.Колесніков заявив, що Україна не може підписати з ЄС договір "Про відкрите небо", поки Європа не скасує для українців візовий режим. В Єврокомісії на це відповіли, що між угодою "Про відкрите небо" і питаннями візового режиму немає і не може бути жодного зв'язку.

У червні в Польщі та Україні пройде чемпіонат Європи з футболу, в якому візьмуть участь збірні команди з 16 країн.