В Украине за пять лет хотят полностью отменить ночные поезда

Протягом п'яти років існуючі в Україні нічні потяги будуть замінені швидкісними експресами "Hyundai". Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колесніков, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"Так званих класичних нічних потягів за п'ять років не залишиться оскільки вони повністю вичерпали свій ресурс. І ніхто не буде піддавати ризику життя людей. Їм на зміну прийдуть швидкісні потяги "Hyundai", - додав Б.Колесніков. При цьому міністр зазначив, що поки для повної заміни нічних складів не вистачає нових поїздів. "Для того, щоб робити дуже зручні стиковки, потрібно десь 10-15 складів. Їх поки чотири, і ще два прийдуть у найближчі кілька днів", - зазначив він.

Б.Колесніков також повідомив, що Міністерство інфраструктури розглядає можливість введення обов'язкового пред'явлення паспорта при купівлі залізничних квитків. "Я вважаю, що потрібно персоніфікувати продаж квитків. На мою думку, ми ще обговорюємо цю проблему, необхідно застосовувати ту ж систему, що і в авіації: пред'являється документ - купується квиток", - заявив він. "Я думаю, нам до цього доведеться повернутися, хоча це і не зовсім демократично", - підкреслив Б.Колесніков. За його словами, такий механізм дозволить виявляти тих, хто займається масовим скуповуванням залізничних квитків.

Довідка "SQ". З уведенням нового графіка руху поїздів з 27 травня в Україні істотно скорочується кількість нічних потягв. Зокрема, скасовано кілька потягів за маршрутом Київ-Харків. Введені швидкісні потяги "Hyundai", вартість проїзду в яких туди і назад (зі знижкою, яка дається, якщо брати відразу обидва квитки) у першому класі складе 845,82 грн., у другому класі - 551,32 грн.