Віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков прогнозує, що парк вітчизняних авіакомпаній уже з 2012 р. поповниться літаками українського виробництва. Про це повідомив офіційний сайт Кабміну.

"Українські авіакомпанії готові купувати від 15 до 20 літаків на рік. Завдання уряду - створити умови для того, щоб купувати літаки українського виробництва для вітчизняних авіакомпаній стало можливим на аналогічних умовах з європейськими компаніями", - зазначив Б.Колесніков. За його словами, це стане можливим лише в тому випадку, якщо Кабмін введе світові правила: купівлю в лізинг під 1-2% річних. "Щоб українські літаки продавалися, потрібно забезпечити авіакомпаніям умови купівлі літаків, що практикуються у всьому світі. Я думаю, що ми здатні забезпечити такі умови і в 2012 р. отримаємо перші результати цієї роботи", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Довідка "SQ". Основними виробниками літаків в Україні є Харківське державне авіаційне виробниче підприємство і КиДАЗ "Авіант", які випускають літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. ХДАВП виробляє літаки Ан-74 і Ан-140.