Н. Азаров поручил министру регионального развития разобраться с повышением тарифов ЖКХ в регионахПрем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що він обурений тим, що "деякі керівники органів місцевої влади з 1 січня 2012 р. припустили підвищення тарифів ЖКГ у своїх регіонах у середньому на 8,3%". Про це М.Азаров заявив 18 січня під час засідання Кабінету міністрів, передало інформагентство "РБК-Україна".

"Окремі представники місцевих органів влади, скориставшись ліквідацією державного органу, який відповідає за ціни в країні, з 1 січня підвищили квартирну платню так, що в середньому у країні вона зросла на 8,3%. Чому це сталося? Тільки тому, що з боку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства не було контролю та оперативного реагування на раптове підвищення квартплати", - підкреслив прем'єр-міністр.

М.Азаров доручив керівнику Мінрегіонбуду Анатолію Близнюку до наступної середи підготувати звіт для уряду про заходи, які необхідно прийняти уряду, міністерству і регіональним адміністраціям, щоб припинити "цей тарифний розгул".

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня підвищені тарифи квартплати. До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуг (з нього виведена оплата послуги на вивіз побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).