"Сильная Украина" присоединится к Партии регионов - Н. АзаровПартія "Сильна Україна" приєднається до Партії регіонів. Про це 16 серпня на прес-конференції заявив прем'єр-міністр України, лідер Партії регіонів Микола Азаров, передало інформагентство "РБК-Україна". "Сьогодні ми (М.Азаров і віце-прем'єр Сергій Тігіпко) виступаємо перед вами як голова Партії регіонів та голова партії "Сильна Україна"... Ми виступили з ініціативою об'єднання наших партій шляхом приєднання "Сильної України" до Партії регіонів", - заявив М.Азаров.

За його словами, спочатку робоча група сформує пропозиції щодо об'єднання, потім пройдуть з'їзди партій, і вже потім пройде об'єднаний з'їзд ПР і "Сильної України". "Я думаю, це займе два місяці, враховуючи статути партій і проведення обласних конференцій", - заявив прем'єр-міністр. Він висловив сподівання, що до ініціативи приєднання до ПР "прислухаються й інші партії".

Як зазначив С.Тігіпко, "пропозиція приєднатися до ПР надійшла давно". "Коли я побачив, що президент України Віктор Янукович готовий братися за непопулярні рішення, я зрозумів, що готовий і навіть буду ініціювати об'єднання з ПР. Чому б нарешті не об'єднатися? Чому саме зараз назріло це рішення? Восени починається політичний сезон. Скоро вибори до парламенту - буде багато крику і деструктиву. Хочемо без зайвої конкуренції впровадити конструктив", - заявив лідер "Сильної України".

Другою причиною об'єднання віце-прем'єр назвав украй нестабільну ситуацію у світі: "Щоб уникнути проблем для України, нам потрібна консолідація для підвищення конкурентоспроможності. І цей крок теж піде на користь і партіям, і країні... Тільки одне може змінити ситуацію - реформи. Але для їх проведення потрібні консолідація і політична воля".

Як заявив "SQ" голова бюро Харківської облорганізації партії "Сильна Україна" Андрій Моченков, якщо з'явилася така ініціатива, то партія її розгляне. "Після свят почнемо збирати думки партійців", - зазначив він. А.Моченков підкреслив, що остаточне рішення про приєднання до ПР може прийняти тільки з'їзд "Сильної України"