Компанія "Hyundai Rotem" гарантувала Україні усунення конструктивних недоліків, що призвели до численних поломок і випадків порушення графіка руху з початку зими поставлених до України швидкісних міжрегіональних електропотягів. Як повідомило інформагентство "УНІАН", таке рішення було прийняте в ході спеціальної наради віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула з представниками компанії.

Зокрема, компанія "Hyundai Rotem" повинна власними силами та за власний рахунок забезпечити модернізацію дахів і покрівельного обладнання всіх електропотягів, модернізацію перемикачів видів струму, модернізацію обшивки головної частини потягів, модернізацію системи життєзабезпечення за рахунок використання акумуляторних батарей більшої ємності українських виробників. Окрім того, "Hyundai Rotem" забезпечить модернізацію гальмівної системи і мережі гальмівних трубопроводів, а також заміну пошкоджених віконних блоків і гальмівних колодок із застосуванням комплектів вітчизняного виробництва.

Як підкреслили в "Укрзалізниці", з початку 2013 р. потяги "Hyundai" ходять без порушення графіка. Найбільше пасажирів за цей час перевезли на маршруті Київ-Харків. З Харкова до Києва ранковими поїздами за два тижні приїхали 5277 пасажирів, вечірніми - 5383, у зворотному напрямку - 4337 і 7153 відповідно.

Довідка "SQ". З настанням холодів в Україні почастішали затримки потягів "Hyundai" у зв'язку з технічними несправностями. 20 грудня 2012 р. компанія "Hyundai" принесла вибачення за заподіяні українським пасажирам незручності при користуванні швидкісними електропоїздами власного виробництва та повідомила про початок робіт з ліквідації несправностей, які насамперед пов'язані зі складними зимовими погодними умовами.