Генеральна прокуратура України відновила ще чотири кримінальні справи проти екс-прем'єр-міністра, лідера ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко щодо подій 1996-97 рр. Про це на повідомив журналістам захисник Ю. Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко, повідомило інформагентство "РБК-Україна".

"У п'ятницю співробітники головного слідчого управління податкової міліції Державної податкової служби поінформували Юлію Володимирівну про те, що ними відновлено розслідування чотирьох кримінальних справ, в яких вона фігурує. Співробітники слідчого управління вручили їй копії чотирьох постанов про порушення кримінальних справ. Це дві постанови 2001 , третє і четверте - січень 2003 р. У всіх чотирьох постановах йдеться про діяльність корпорації ЄЕСУ. У самих постановах йдеться про те, що вони розглядають питання 1996-97 рр. ", - повідомив С. Власенко.

Довідка "SQ". Печерський районний суд Києва 11 жовтня засудив Ю. Тимошенко до 7 років позбавлення волі. Її визнали винною за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень) з позбавленням права займати певні державні посади на три роки. Суд також зобов'язав Ю. Тимошенко відшкодувати НАК "Нафтогаз України" 1 млрд. 516 млн. грн. та судові витрати. 24 жовтня Ю. Тимошенко подала апеляцію на рішення суду.

12 жовтня Служба безпеки України порушила нову кримінальну справу стосовно Ю. Тимошенко і екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка. Справу порушено по діяльності компанії "Єдині енергетичні системи України". Слідство звинувачує Ю. Тимошенко в тому, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму 405 млн. 500 тис. дол. на державний бюджет України.