Повторения прошлогодней летней жары в Украине ожидать не стоитВ Україні цього літа не очікується такої аномальної спеки, яка була минулого року. Як повідомив УНІАН, про це 4 травня в Києві заявив начальник Українського гідрометеоцентру Микола Кульбіда.

За його словами, минулий рік був для України рекордним з температурним режимом. Літо 2011 р. очікується спекотним, але в межах погодних тенденцій останніх років.

М.Кульбіда зазначив, що літо в Україні настане у звичайний термін - приблизно 19-20 травня, коли середньодобова температура стане стабільно вищою +15 град. За його словами, з початку травня температура в Україні знизилася, але дощі спостерігаються лише на півночі країни. За прогнозами метеорологів, значне підвищення температури слід очікувати після 8 травня. У другій половині місяця денна температура стабільно становитиме 22-25 град., а іноді буде досягати 29 град.

Довідка "SQ". Влітку 2010 р. у Харкові були кілька разів побиті температурні рекорди для відповідного дня (зокрема, 12 червня - 34 град., 13 червня - 36 град., 1 серпня - 37,8 град., 4 серпня - 36,8 град. , 5 серпня - 41 град). Як повідомили "SQ" у Харківському обласному гідрометеоцентрі, були побиті рекорди середньої температури червня (+23,2 град.), липня (+25,7 град.) та серпня (+26,1 град.).