Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні закуповується зброя для вчинення нападів на органи влади. Як передав 2 листопада "УНІАН", про це президент сказав на розширеному засіданні Кабміну. В.Янукович зазначив, що цю інформацію йому передали правоохоронні органи. "Що це за люди, вони вже втратили страх і совість", - заявив президент України, критикуючи спробу дестабілізувати ситуацію в країні.

В.Янукович розповів, що в одному з регіонів України працює сім'я юристів, яка допомагає людям через суд отримувати кошти, недоплачені з пільг. За його словами, оскільки батько в цій родині працює суддею, то рішення приймаються миттєво. Президент зазначив, що подібні випадки призводять до того, що в останній раз довелося зняти з казначейського рахунку 6 млрд.грн., що призвело до невеликої затримки у виплаті пенсій. "Нам вдалося компенсувати ці 6 мільярдів, але це ж удар нижче пояса. Ми промовчали, витерпіли. Зараз прийшли ламати паркани в тому числі ті, хто отримав за рішенням суду пенсію в розмірі близько 30 тис.грн., а одноразові компенсації в 600 - 700 тис. грн.", - підкреслив він.

"Що, треба зірвати стабільність фінансову, політичну, починати всім виходити на вулиці з вилами і ділити все, що є? Або що потрібно? Є заклики до революції", - заявив В.Янукович. Він висловив упевненість, що все це організовують не ті люди, яким важче за всіх живеться. "Люди, яким найважче, мовчать, терплять і чекають", - заявив президент.

У той же час В.Янукович закликав вести діалог із суспільством. "Давайте виходити до людей - нам нема чого боятися. У нас є недоліки, є прорахунки, ми про них говоримо, і ми їх виправляємо. Ми говоримо правду", - зазначив він.

Довідка "SQ". З 1 листопада в Києві проходять акції протесту чорнобильців проти порушення їх прав на пільги при прийнятті законопроекту про державні гарантії щодо виконання судових рішень. Вони також вимагають погашення боргу з виплати пенсій. Чорнобильці двічі намагалися прорватися до входу в Верховну Раду, при цьому нещодавно поставлене загородження було пошкоджене. Від будівлі парламенту учасників протестів відтіснив спецпідрозділ "Беркут". Парламент оточили подвійним кордоном міліції.

2 листопада чорнобильці пікетують будівлю Кабміну.