Український бізнесмен Дмитро Фірташ придбав 50%-ву частку групи "UA Inter Media Group Limited", у яку входить один із найпопулярніших телеканалів країни - "Інтер". Про це повідомила "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу "Group DF", якою володіє Фірташ.

Раніше телеканал "Інтер" належав бізнесменові Валерію Хорошковському. Сам Хорошковський заявляв, що Фірташ має опціон на придбання половини його акцій "UA Inter Media Group Limited". Такі умови були закладені при покупці бізнесменами каналів "К1", "К2" і "Мегаспорт".

Як пізніше повідомив офіційний сайт каналу "Інтер", Фірташ домовився про покупку 100% "Inter Media Group Limited" за 2,5 млрд. дол. "Сьогодні компанія "KH Media Limited", яка належить Валерію Хорошковському, уклала угоду про продаж 100% акцій компанії "Inter Media Group Limited", виходячи з оцінної вартості 2,5 млрд. дол. Покупцем групи виступила компанія "GDF Media Limited", що належить Дмитру Фірташу", - ідеться в повідомленні.

Коментуючи угоду, Хорошковський подякував співробітникам групи "Інтер" за плідну багаторічну роботу, результатом якої стали лідерські позиції групи на ринку українського телебачення. "При сформованих умовах у мене немає можливості забезпечувати розвиток групи, і саме ці обставини стали моєю головною мотивацією до продажу", - зазначив Хорошковський.

Довідка "SQ". Фірташ є засновником холдингу "Group DF" з активами в енергетиці, хімічній промисловості, сфері нерухомості; опосередковано володіє часткою в компанії "Росукренерго". Постійно входить у список найбагатших українців. За останні два роки "Group DF" акумулювала активи в азотній і титановій промисловості в Україні.

"Inter Media Group" володіє 61% акцій "Української незалежної ТВ-корпорації" (телеканал "Інтер"), 90% "Кіно-ТВ" (телеканал "Ентер Фільм"), 90% "Музика-ТВ" ("Ентер Музика"), телеканалами "К1", "К2", "Мегаспорт", 60% акцій телеканалу НТН та іншими медіаактивами.

"Інтер" - найбільша українська приватна загальнонаціональна телекомпанія. Працює з 20 жовтня 1996 р. Штаб-квартира знаходиться в Києві. Мови каналу - українська і російська. Аудиторія складає близько 40 млн. чоловік. Співпрацює зі світовими телекомпаніями - такими, як BBC, НТВ, "Росія", ВІD. 13 січня 2003 р. розпочала мовлення міжнародна версія телеканалу - "Інтер +".