Пасажири швидкісних електропотягів "Hyundai", які постраждали від поломок корейських складів, готують спільний судовий позов проти залізничників. Про це повідомив юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк, пише видання "Deutsche Welle". За словами Щербатюка, люди змушені подавати до суду тому, що в Україні чинні правила пасажирських перевезень не передбачають виплати моральної та матеріальної компенсації.

За даними Щербатюка, через поломки "Hyundai" люди спізнювалися на літаки, на операції або на важливі зустрічі. "Постраждалі пасажири об'єдналися і вже підготували судовий позов до залізничників з вимогами моральної та матеріальної компенсації", - заявив юрист.

Довідка "SQ". За останні два місяці швидкісні потяги південнокорейського виробництва, які обійшлися Україні в 307 млн.дол., ламалися близько 70 разів.

Компанія "Hyundai" написала "Укрзалізниці" листа, в якому вибачилася за незручності, заподіяні пасажирам. У повідомленні наголошується, що численні поломки викликані, насамперед, складними погодними умовами в Україні.