Харківська громадська організація "Право вибору" буде проводити моніторинг виборчого процесу в Харкові й області. Про це 21 серпня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив представник організації Євген Ярошенко. За його словами, структура отримала дозвіл ЦВК на роботу спостерігачів на всіх виборчих дільницях регіону.

За словами Ярошенка, вони планують відправити спостерігачів на всі виборчі дільниці 176-го і 179-го виборчих округів. "Зараз ми вже провели навчання 500 спостерігачів, які працюватимуть у цих округах. Паралельно ми ведемо посилений моніторинг виборчої кампанії. Також ми плануємо вести спостереження в 180-му і 181-му округах", - розповів Ярошенко.

Як розповів Ярошенко, їх організація провела анкетування в п'яти районах області, в результаті чого було зібрано 28 тисяч анкет, у яких люди описували проблеми регіонів. Використовуючи ці дані, організація має намір спостерігати, як кандидати будуть вибудовувати роботу з виборцями, наскільки вони орієнтуються в проблемах і потребах електорату.

За словами Ігоря Ісаєнка, ще одного представника "Права вибору", влада повинна забезпечити не тільки правові, а й усі супутні можливості балотуватися для всіх кандидатів у депутати, і не має значення, незалежний це кандидат чи кандидат від влади. "Потрібно перевірити, чи всі мають рівні стартові можливості, чи у всіх є доступ до ЗМІ, чи всі задекларували свої доходи", - заявив він.

Довідка "SQ". Вибори відбудуться 28 жовтня і пройдуть за мажоритарно-пропорційною системою.