Основне завдання харківських депутатів, які будуть представляти регіон у наступному скликанні Верховної Ради, - переконати Кабінет міністрів у необхідності фінансування шляхів вирішення загальноміських проблем. Про це заявив "SQ" народний депутат, кандидат у депутати по виборчому окрузі № 170 Дмитро Святаш (балотується від Партії регіонів).

За його словами, як кандидат у депутати він уже почав роботу з виборцями на своєму окрузі, але як народний депутат він цю роботу ніколи не припиняв. Зокрема, зараз проходять зустрічі з виборцями, на яких уточнюються проблеми, що існують в окрузі. За словами Святаша, проблеми ці не нові й абсолютно зрозумілі: вони стосуються облаштування побуту і поліпшення якості життя в окрузі, людей хвилює стан внутрішньоквартальних доріг, прибудинкових територій, ремонт покрівель. "Проблеми зрозумілі. Але найголовніше, що ці проблеми поодинці не зможе вирішити ні народний депутат, ні депутат міськради, ні міський голова, тому що на усунення цих проблем потрібні величезні кошти, яких у міському бюджеті немає", - зазначив Святаш.

Він також розповів, що зараз проходить підготовка до святкування Дня міста (відзначається 23 серпня - "SQ"). На Салтівці теж буде організовано свято, присвячене цій події, воно пройде біля Палацу піонерів. "Як і в останні 10 років, ми завершимо свято запуском повітряної кулі і феєрверком", - зазначив депутат.

Святаш спростував поширену деякими ЗМІ інформацію про те, що він збирається знімати свою кандидатуру з виборчих перегонів. "Це повна маячня. Мене тішить тільки те, що війна проти мене ведеться поки лише в Мережі, а люди - мої виборці - живуть у реальному житті", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Парламентські вибори відбудуться 28 жовтня.

У 170-му окрузі до парламенту також балотуються: ВО "Батьківщина" - приватний підприємець Лілія Авдєєва, партія "УДАР" - доцент кафедри політології та філософії Харківського регіонального інституту держуправління Національної академії держуправління при президенті України Олександр Котуков, Компартія - народний депутат, перший секретар Харківського обкому КПУ Алла Александровська, партія "Україна - вперед!" - доцент Національного університету "Юридична академія України імені Ярослава Мудрого" Анатолій Тарасенко, самовисуванець Ігор Карбань, який тимчасово не працює.