Віталій Немилостивий призначений керівником харківського обласного передвиборчого штабу об'єднаної опозиції (партії "Батьківщина" і "Фронт змін"). Про це 11 червня повідомив "SQ" В.Немилостивий. За його словами, обговорити план розвитку регіональної структури об'єднаної опозиції планується на круглому столі, який відбудеться 14 червня в Харкові. Також планується його представлення як начальника штабу, можливо - також представлення заступників начальника штабу та кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах.

Довідка "SQ". В.Немилостивий народився 26 квітня 1968 року в м. Харкові. В 1995-1997 рр. займав пост президента і директора з зовнішньоекономічної діяльності АТ "Автомобілі Росії". Потім очолював асоціацію "Слобода", керував ВАТ "Будгідропривід", "ІОЦ "Машгідропроівод", ЗАТ "ХЗТУ", корпорацією "Укрінмаш". У 2006 р. працював гендиректором ДП "Завод ім.Малишева", з 2007-2011 рр. - першим заступником міністра промислової політики.

Форум об'єднаної опозиції, який пройшов 12 травня 2012 р. на Михайлівській площі в Києві, затвердив проект програми дій "Справедливе держава, чесна влада, гідне життя". Пізніше на засіданні Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщіна" лідером Об'єднаної опозиції визнали голови партії "Батьківщіна" Юлію Тимошенко. У засіданні взяли участь лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк, голова партії "Реформи і Порядок" Сергій Соболєв, голова Народного Руху України Борис Тарасюк, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко, перший заступник голови партії "Народна самооборона" Юрій Гримчак. Лідери ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко і партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк заявили про формування загального списку кандидатів в депутати на парламентських виборах. "Декларація єдності", підписана Ю.Тимошенко і А.Яценюком, була озвучена 23 квітня.

Вибори до Верховної Ради України пройдуть у жовтні 2012 р.