Основним напрямком своєї діяльності партія "УДАР" бачить боротьбу з корупцією. Це зафіксовано і в передвиборчій програмі партії, яка була затверджена на з'їзді 1 серпня, заявив журналістам Юрій Литвиненко, голова Харківської обласної організації партії "УДАР" Віталія Кличка. Перемога в цій боротьбі, як вважає партія, дозволить гарантувати українцям дотримання прав людини, зменшить кількість діючих у країні податків, збільшить рівень доходів населення, створить стимули для економічного зростання в суспільстві. "Реалізація цих програмних цілей дозволить нанести удар по бідності, а наслідком проведених реформ має стати наближення України до європейських стандартів життя. Всі говорять, що необхідно змінити країну. Ми це зробимо. Час нанести удар!" - заявив Литвиненко. За його словами, команда партії "УДАР" формує "політику нового стандарту - чесну, відкриту і прозору".

Підбиваючи підсумки Х з'їзду партії, Литвиненко зазначив, що "УДАР" була єдиною партією, яка заздалегідь, до з'їзду, оприлюднила список претендентів. Він формувався на основі трьох головних принципів: відкритості, внутрішньої партійної демократії, непричетності до корупції або будь-яких інших незаконних дій. "УДАР" Віталія Кличка є політичною силою, незалежною від чинної влади чи опозиції, від олігархів чи інших держав. Ця сила не помічена в корупційних скандалах чи зраді національних інтересів. Кожен, хто йде на вибори від партії, несе особисту відповідальність за свої дії", - підкреслив Литвиненко.

"Доказом реформаторської сутності партії повинна служити перша десятка її виборчого списку, яку очолюють дійсно цікаві особистості: Віталій Кличко, Марія Матіос, яка є не тільки видатною сучасної українською письменницею, а й одним з духовних лідерів нації, Валентин Наливайченко - людина професійна і принципова, Оксана Продан - лідер "податкового майдану". У списку також кращий фінансист країни Віктор Пинзеник, відома журналістка Ірина Геращенко і шановні в партії люди: Віталій Ковальчук, Наталія Агафонова, Артур Палатний", - заявив Литвиненко.
 

Довідка "SQ". Вибори до Верховної Ради України призначені на 28 жовтня 2012 року.