На ресурсі "Яндекс.Карти" тепер можна будувати маршрути проїзду Харковом на громадському транспорті. Як повідомила "SQ" PR-менеджер компанії "Яндекс.Україна" Наталія Журавльова, тепер на сервісі можна подивитися, як дістатися з однієї точки міста в іншу без машини.

Наприклад, від вул. Шекспіра до пров. Байрона "Яндекс.Карти" пропонують їхати на метро, ​​а потім автобусом № 227е, поїздка займе близько години. "Яндекс.Карти" будують маршрути з урахуванням всіх видів міського транспорту Харкова: метро, ​​автобусів, тролейбусів, маршруток і трамваїв. При побудові маршруту сервіс враховує середню швидкість руху транспорту, час очікування на зупинках та наявність заторів у місті. Користувач може подивитися, на чому зараз вийде доїхати швидше і скільки часу займе поїздка. Побудовані в різний час доби маршрути можуть відрізнятися один від одного.

Маршрутизатор проїзду працює на веб-сервісі і в мобільному додатку "Яндекс.Карти" для пристроїв на "Android".

Довідка "SQ". Першим містом України, для якого "Яндекс.Карти" почали будувати маршрути проїзду на громадському транспорті, став Київ. Сьогодні сервіс доступний також для Одеси, Львова і Донецька.