"Багато розробок молодих учених, представлених на харківському форумі радіоелектроніки, можуть бути впроваджені в міському господарстві", - заявив народний депутат Валерій Писаренко на відкритті харківського форуму "Радіоелектроніка та молодь у XXI столітті", поінформували в прес-службі депутата.

За словами В.Писаренка, частина новацій уже впроваджується в Харкові. "Наприклад, дуже цікава розробка - системи GPS-спостереження і контролю, її будуть доопрацьовувати з урахуванням прив'язки до Wі-Fі точок. Уже зараз розробка дозволяє з точністю до півметра встановити знаходження того чи іншого об'єкта. У Росії подібні системи використовують для контролю руху шкільних автобусів", - повідомив народний депутат.

Він підкреслив, що після доопрацювання багато проектів можуть бути використані в інтересах харків'ян, однак щоб ці розробки пішли в маси, талановитим студентам потрібна допомога з боку міста і держави.

Як уточнили в прес-службі депутата. В.Писаренко ініціює запровадження системи спостереження за шкільними автобусами в Харкові з урахуванням прив'язки до Wі-Fі точок. Питання шкільних автобусів є профільними для В.Писаренка у Верховній Раді. Зокрема, депутат добивається, щоб до правил дорожнього руху були внесені зміни в частині руху шкільних автобусів. Він пропонує, щоб при зупинці автобуса рух зупинявся з двох боків. Це потрібно, щоб зменшити травматизм школярів на дорогах.

Довідка "SQ". На форум "Радіоелектроніка і молодь в XXI столітті" надійшло понад 1 тис. 280 тез доповідей з 78 ВНЗ України, а також з 34 вишів та установ 11 країн світу. Цього року на форумі будуть обговорювати сучасні проблеми радіотехніки, економічної кібернетики і безпеки; перспективи розвитку телекомунікаційних та інформаційно-вимірювальних технологій.

Форум проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.